Avaleht

Piret Tibbo

Piret Tibbo

vaata ka Piret Tibbo-Hudgins

Produtsent Piret Tibbo-Hudgins lõpetas Moskva Üleliidulise Riikliku Kinematograafia Instituudi (VGIK) filmimajanduse eriala cum laude 1985. Töötas Tallinnfilmi mängufilmide direktorina 1985-90. 1990-93 tegutses muusikakriitikuna Soomes ja kirjutas muusikat VAT Teatri lasteetendustele. 1993 kuni Allfilmi asutamiseni 1995 oli vabakutseline filmitegija. Töötades mitmete filmide II režissööri, tootmisjuhi või produtsendina täitis Allfilmi tegevjuhi kohustusi 1995-2002. Alates 2002 Allfilmi produtsent. Õpetab Balti Filmi- ja Meediakooli tudengitele stsenaristika ja filmitootmise alused. Olnud produtsendiks paljudele filmidele. Alates 2013 Eesti Filmi Instituudi peaprodutsent.

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2002 "Ferdinand" Mängufilm Konsultant
2001 "Siberi õpetaja" Dokumentaalfilm Tootmisjuht
2000 "Autoportree Emaga" Dokumentaalfilm Tootmisjuht
1999 "Sellised kolm lugu: Kõrbekuu" Mängufilm Režissööri assistent
Tootmisjuht
1999 "Tulekummardajad" Dokumentaalfilm Tootmisjuht
1997 "Aaria " Mängufilm Produtsent
1995 "Kirjad idast " Mängufilm Režissööri assistent
1994 "Jüri Rumm " Mängufilm Režissöör (II)
1993 "Tallinn pimeduses " Mängufilm Režissöör (II)
1989 "Äratus " Mängufilm Direktor

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm