Avaleht

Martti Helde

Martti Helde

Režissöör ja stsenarist Martti Helde on sündinud 23. augustil 1987. aastal Kohila vallas Rootsi külas. Kooli ajal tegeles ta maalimise ja teatriga. Tema loomingulise maailmapildi kujundajaks oli kirikuõpetajast vanaisa. 2006. aastal lõpetas ta Kohila Gümnaasiumi, sellega paralleelselt ka Tohisoo kunstikooli. Helde õppis 2006-2010 Tallinna Ülikooli Balti Filmi- ja Meediakoolis, mille lõpetas 2010 bakalaureuseõppes režii erialal. 2012. aastast õpib ta Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia magistrantuuris näitejuhtimist. Ta on end täiendanud stsenaristika ja näitejuhtimise alal Berliinis, Ankaras, Pekingis, Los Angeleses, Londonis, Thessalonikis jm. Martti Helde on OÜ Alasti Kino juhatuse liige. Alates 2016. aastast Eesti Kinoliidu esimees.

Loe edasi

Fotod (3)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2018 "Seltsimees laps " Mängufilm Massitseenide režissöör
Arhiivitoimetaja
2018 "Skandinaavia vaikus (tootmises)" Mängufilm Režissöör
Stsenarist
2017 "Kümme, üheksakümmend" Dokumentaalfilm Režissöör
2015 "Elo" Mängufilm Stsenaariumi konsultant
2015 "Kontakt" Mängufilm Režissöör
2014 "Risttuules" Mängufilm Režissöör
Stsenarist
2013 "Superbia" Mängufilm Režissöör
Stsenarist
2010 "Külm on" Tudengifilm Režissöör
Stsenarist
2010 "Näkilugu" Tudengifilm Režissööri I assistent
2010 "Protsess" Tudengifilm Režissööri assistent

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm