Avaleht

Mari Abel

Mari Abel

Näitleja Mari Abel on sündinud 14. jaanuaril 1975. aastal. Ta on lõpetanud Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia lavakunstikooli XXI lennu (kursuse juhendaja Ingo Normet) 2004. aastal. Peale lavakooli lõpetamist asus näitlejana tööle Von Krahli teatris, praegu vabakutseline, teinud rolle ka NO99 lavastustes ning mänginud filmides („Kohtumõistja”, „Free Range. Ballaad maailma heakskiitmisest”, „Nullpunkt”, „Teesklejad”, „Luuraja ja luuletaja”, „November”). 2017. aastal pälvis teatriauhindade jagamisel parima naiskõrvalosatäitja preemia Kinoteatri ja Nargenfestivali lavastuses „Aadama õunad” (2016) ja Von Krahli teatri lavastuses „Paradiis“ (2016) tehtud rollide eest.

 

Fotod (3)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2019 "Sandra saab tööd (tootmises)" Mängufilm Sandra
2018 "Pank " Telemängufilm Anneli
2017 "1/2 last" Tudengifilm Kärt
2017 "Heleni sünnipäev" Mängufilm Helen
2017 "November " Mängufilm Liina ema vaim
2016 "Luuraja ja luuletaja" Mängufilm Siiri
2016 "Teesklejad" Mängufilm Triin
2014 "Nullpunkt" Mängufilm Johannese õde Ege
2014 "Tosin küsimust Eesti kohta: Pööripäev" Tudengifilm Evelin
2013 "Free Range" Mängufilm Sekretär

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm