Avaleht

Evald Aavik

Evald Aavik

Näitleja Evald Aavik on sündinud 24. jaanuaril 1941 Kuressaares vaimuliku perekonnas. Poisieas mängis kirikuorkestris viiulit. Lõpetas 1961 Kingissepa töölisnoorte keskkooli ja õppis 1961–1963 Heino Elleri nimelises Tartu Muusikakoolis viiulit. Teenis aega Nõukogude armees Tartu garnisonis (mängis sõjaväeorkestris). Lõpetas 1965 Vanemuise lavakunsti stuudio (diplom nr 1).

Loe edasi

Fotod (5)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2017 "Mehetapja/Süütu/Vari " Mängufilm Heino (Vari)
2016 "Räägitakse, et tomatid armastavad rokkmuusikat" Mängufilm Aleksander
2009 "Püha Tõnu kiusamine " Mängufilm Kirikuõpetaja
2003 "Somnambuul" Mängufilm Gottfried
1998 "Georgica " Mängufilm Jakub
1997 "Perekondlik sündmus" Tudengifilm Vanaisa Benno
1997 "Waba Riik" Teleseriaal
1993 "Saatana pisar " Mängufilm Munk
1990 "Ainus pühapäev " Telemängufilm Isa
1988 "Doktor Stockmann I jagu " Telemängufilm

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm