Avaleht

Elmar Salulaht

Elmar Salulaht

Näitleja ja laulja (bass) Elmar Salulaht (1937. aastani Soop) sündis 17. aprillil 1910 Tartus. Lõpetas 1925 Tartu IV algkooli. Õppinud laulmist Georg Karl Stahlbergi (15.03.1866–06.03.1942) juures. Töötas 1923–36 metallitöölisena. 1936–39 Vanemuise ja 1939–40 Narva teatri laulja ja näitleja, 1942–43 Estonias, 1943–74 Vanemuise näitleja. Mänginud peaosa mängufilmis "Põrgupõhja uus Vanapagan" (1964). Salulaht suri 7. oktoobril 1974 Tallinnas ja on maetud Rahumäe kalmistule.

Eesti NSV teeneline kunstnik (1967).

Fotod (5)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
1972 "Maaletulek " Mängufilm
1972 "Väike reekviem suupillile " Mängufilm
1970 "Kolme katku vahel" Telemängufilm Ükssilm
1970 "Tuulevaikus " Mängufilm Invaliid
1967 "Keskpäevane praam " Mängufilm Mees bussis
1964 "Põrgupõhja uus Vanapagan" Mängufilm Vanapagan

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm