Avaleht

Maarja Jakobson

Maarja Jakobson

Näitleja Maarja Jakobson on sündinud 8. detsembril 1977. aastal. Ta lõpetas 2000. aastal Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia lavakunstikooli XIX lennu (kursuse juhendaja Ingo Normet). Jakobson on olnud koosseisuline näitleja Pärnu Endla teatris ning hiljem on tal olnud rolle Tartus Vanemuises ning Tartu Uue Teatri lavastustes. Ta on mänginud paljudes filmides, nt "Kõrini!", "Tühirand", "Stiilipidu", "Sügisball", "Kirsitubakas" ja "Klassikokkutulek" ning seriaalides "Õnne 13", "Kättemaksukontor" ja "Nukumaja". 2007. aastal pälvis ta 11. Pimedate Ööde Filmifestivalil parima naisnäitleja auhinna rolli eest Veiko Õunpuu filmis „Sügisball“.

Loe edasi

Fotod (5)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2019 "Klassikokkutulek 3: Ristiisad" Mängufilm Juta
2018 "Klassikokkutulek 2: Pulmad ja matused" Mängufilm Juta
2018 "Mihkel " Mängufilm Mihkeli ema
2018 "Miks mitte?!" Teleseriaal Monika
2018 "Seltsimees laps " Mängufilm Tädi Liilia
2017 "Kolm päeva augustis" Mängufilm Ema
2017 "Nukumaja" Teleseriaal Anette
2016 "Klassikokkutulek" Mängufilm Juta
2015 "Süüdlane" Tudengifilm Ema
2014 "Kirsitubakas" Mängufilm Karmen, Joosepi naine

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm