Avaleht

Sven Grünberg

Sven Grünberg

Helilooja Sven Grünberg on sündinud 24. novembril 1956. aastal Tallinnas. Ta lõpetas 1976. aastal Georg Otsa nimelise Tallinna Muusikakooli muusikateooria alal. Juba neil aastail mängis ta mitmes ansamblis. Pärast erinevaid ansambleid on Grünberg töötanud stuudiomuusikuna, olles ühes isikus helilooja, laulja, instrumentalist ja helirežissöör. Süntesaatorile on ta helipildi rikastamiseks lisanud nii lääne- kui idamaiseid naturaalseid pille. Grünberg on töötanud Ugalas, Rakvere teatris ja Riiklikus Vene Draamateatris muusikaala juhatajana. 1993. aastast on ta õpetanud oma loodud õppeainet - muusika ja heli filmidramaturgia kujundajana - mitmes Soome ja Eesti kõrgkoolis.

Loe edasi

Fotod (5)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2016 "Bonus track" Dokumentaalfilm Helilooja
2016 "Elu enne elu" Animafilm Helilooja
2013 "Õlimäe õied" Dokumentaalfilm Helilooja
2013 "Veregrupp" Tudengifilm
Dokumentaalfilm
Helilooja
2012 "Armud jäänud, armud tulnud" Dokumentaalfilm Helilooja
2011 "Lotte ja kuukivi saladus" Animafilm Helilooja
2011 "Prohveti sünd" Animafilm Helilooja
2011 "Teekond Araratile" Dokumentaalfilm Helilooja
2009 "Baruto - tõlkes kaduma läinud" Dokumentaalfilm Helilooja
Helirežissöör
2009 "Evald Okas " Dokumentaalfilm Helilooja

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFSA
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm