Avaleht

Rein Aren

Rein Aren

Näitleja Rein Aren sündis 25. detsembril 1927. aastal Tartus. Ta õppis aastatel 1942–1946 Tartu Riiklikus Kunstiinstituudis skulptuuri Anton Starkopfi juures ja 1949–1951 Moskva Lunatšarski-nimelise Riikliku Teatrikunstiinstituudi (GITIS) Eesti stuudios (mõlemad õpingud jäid pooleli). Oli 1946–1949 Vanemuises koorilaulja ja balletitantsija, töötas 1951–1972 ja 1979–1990 Draamateatris ning 1973–1979 Vene Draamateatris. Aren mängis ligemale 100 teatrilavastuses (noor Andres (Tammsaare ja Särevi „Vargamäe“ 1951), Margus (Kitzbergi „Libahunt“ 1954), d’Artagnan (Dumas’ ja Radzinski „Kolm musketäri“ 1957), Indrek (Tammsaare ja Särevi „Vargamäe vanad ja noored“ 1959), Peer Gynt (Ibseni „Peer Gynt“ 1962), Faust (Goethe „Faust“ 1968), Pablo (Hemingway ja Tšermenjovi „Kellele lüüakse hingekella“ 1974 Vene Draamateatris), ...

Loe edasi

Fotod (5)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
1989 "Regina " Mängufilm Antsu isa
1988 "Doktor Stockmann I jagu " Telemängufilm Morten Kiil
1988 "Doktor Stockmann II jagu " Telemängufilm Morten Kiil
1988 "Näkimadalad III jagu " Telemängufilm
1988 "Näkimadalad IV jagu " Telemängufilm
1988 "Nõid " Mängufilm
1987 "Näkimadalad I jagu " Telemängufilm Ullise Matts
1984 "Hundiseaduse aegu " Mängufilm Vootele
1984 "Karoliine hõbelõng " Mängufilm Kuningas
1982 "Corrida" Mängufilm Osvald Rass

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm