Avaleht

Üllar Saaremäe

Üllar Saaremäe

Näitleja ja teatrilavastaja Üllar Saaremäe on sündinud 23. novembril 1969. aastal Kohtla-Järvel. Ta lõpetas 1988. aastal Kohtla-Järve Järve Gümnaasiumi ja 1992 Kõrgema Lavakunstikooli XV lennu (kursuse juhendaja Kalju Komissarov). Töötas aastatel 1991–1996 Ugala teatris, 1996–2017 oli Rakvere Teatri peanäitejuht. Pälvinud mitmeid teatripreemiaid. Filminäitlejana debüteeris 1997. aastal Hardi Volmeri mängufilmis „Minu Leninid“, kus ta oli üks peaosatäitjatest Aleksander Kesküla rollis. Osalenud ka teleseriaalides. Punkansambli Streptococcus Pyogenes laulja.

Fotod (2)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2019 "Johannes Pääsukese tõeline elu" Mängufilm Kõrtsu Ruudi
2019 "Omakohus" Tudengifilm Jüri
2018 "Elagu skandaalid ja kollased sandaalid" Dokumentaalfilm Teksti lugeja
2017 "Mehetapja/Süütu/Vari " Mängufilm Johorka (Mehetapja)
2016 "Ohverdus" Tudengifilm Isa
2016 "Siberi võmm" Teleseriaal Mikk Kotkas
2014 "Viimane võmm" Teleseriaal Mikk Kotkas
2013 "Elavad pildid" Mängufilm Jüri
2013 "Peaosa" Tudengifilm Meister
"Hamlet"
2012 "Seenelkäik " Mängufilm Kohalik tropp

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm