Avaleht

Oskar Liigand

Oskar Liigand

Näitleja Oskar Liigand sündis 15. oktoobril 1911. aastal Peterburis, toonases Vene Impeeriumi pealinnas. 1936. aastal lõpetas ta Tallinnas Paul Sepa teatristuudio. Liigand töötas aastatel 1936-44 Draamateatris, 1944-50 Vanemuises, 1950-52 Ugalas ja 1952-86 ENSV Riiklikus Nukuteatris, mille üks asutajaid ta on, samuti esimene kutseline nukunäitleja. Lisaks on Liigand mänginud teistes teatrites karakterosi, kirjutanud nukunäidendeid ning mänginud paljudes filmides. 1968. aastal omistati talle ENSV teenilise kunstniku aunimetus. Oskar Liigand suri 4. oktoobril 1995. aastal Tallinnas ja on maetud Metsakalmistule.

Fotod (2)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
1993 "Elutuba" Animafilm Vanaisa
1993 "Saatana pisar " Mängufilm Teener Paavo
1992 "Lammas all paremas nurgas " Mängufilm Mees taarapunktis
1989 "Mardipäev " Mängufilm Vanaisa
1989 "Regina " Mängufilm
1988 "Doktor Stockmann I jagu " Telemängufilm
1988 "Doktor Stockmann II jagu " Telemängufilm
1987 "Metsluiged" Mängufilm
1983 "Nipernaadi " Mängufilm Sulane
1979 "Kõrboja peremees " Mängufilm Villu isa

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm