Avaleht

Heino Raudsik

Heino Raudsik

Spordimees ja näitleja Heino Raudsik sündis 16. veebruaril 1929 Tartus. Lõpetas 1947 Tartu I Keskkooli, õppis 1947–52 Tartu Riikliku Ülikooli õigusteaduskonnas. Oli tuntud korvpallur (kuulus Eesti koondisesse), töötas 1952–54 Jõgeval treenerina. 1955–57 töötas Heino Raudsik lauljana Vanemuise kooris, 1957–58 näitlejana L. Koidula nimelises Pärnu Draamateatris (Endlas), 1962–67 Ugalas ja 1969–71 Rakvere Teatris. Lisaks teatrile on ta mänginud filmides ("Inimesed sõdurisinelis", 1968, "Gladiaator", 1969, "Tuuline rand", 1972) ja esinenud Eesti Raadio luulesaadetes.

Loe edasi

Fotod (4)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
1977 "Karikakramäng: Salakütt " Mängufilm Kleinert
1971 "Tuuline rand " Mängufilm Tõnis
1969 "Gladiaator " Mängufilm Tiidrik
1968 "Hullumeelsus " Mängufilm
1968 "Inimesed sõdurisinelis " Mängufilm Tääger
1968 "Libahunt" Mängufilm
1966 "Kirjad Sõgedate külast " Mängufilm Külamees

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm