Avaleht

Marko Matvere

Marko Matvere

Näitleja, laulja ja lavastaja Marko Matvere on sündinud 4. veebruaril 1968. aastal Pärnus. Ta lõpetas 1986. aastal Pärnu 1. Keskkooli ja 1990 Tallinna Konservatooriumi Lavakunstikateedri XIV lennu (kursuse juhendaja Kalju Komissarov). Samal aastal asus ta tööle Tallinna Linnateatris. Samuti on ta mänginud mitmes filmis (s.h peaosa Peeter Simmi Georg Otsast kõnelevas mängufilmis „Georg“, 2007) ja telesarjas ("Wikmani poisid", "Ohtlik lend" ja "Tuulepealne maa"). Ta on andnud oma hääle animafilmi "Jääaeg" (Ice age") esimeses, teiseses ja kolmandas osas tiiger Diegole . Marko Matvere on ansambli Väikeste Lõõtspillide Ühing solist.

Loe edasi

Fotod (5)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2018 "Mihkel " Mängufilm
2013 "Verised majad" Dokumentaalfilm Teksti lugeja
2008 "Ants Eskola: Olla või mitte olla" Dokumentaalfilm Teksti lugeja
2007 "Georg " Mängufilm Georg
2007 "Ma kuklas tunnen..." Animafilm Luule lugeja
2007 "Must lagi" Animafilm Luule lugeja
2006 "Leiutajateküla Lotte" Animafilm Mati (hääl)
2006 "Vana daami visiit " Mängufilm Ihukaitsja Roby
2003 "Vanad ja kobedad saavad jalad alla " Mängufilm Ranger
2001 "Lepatriinude jõulud" Animafilm Äädikakärbes Pedro (hääl)

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm