Avaleht

Tõnu Kark

Tõnu Kark

Näitleja Tõnu Kark on sündinud 4. detsembril 1947. aastal Tallinnas. Ta lõpetas 1970 Draamateatri õppestuudio ning on sellest ajast olnud professionaalne näitleja. Töötas aastatel 1971–1980 Rakvere Teatris, 1981–1996 Linnateatris ja aastast 1996 Eesti Draamateatris. Mänginud ka Estonia muusikalides ja telesarjades („M Klubi“ 1996-1998, „Kodumaa parim poeg ehk Eriagent 1188“ 2001). Oma filmidebüüdi tegi Kark juba 1967. aastal filmis „Keskpäevane praam“, kus ta astus üles radarihuvilise poisi episoodilises osas. Tema filmikarjäär algas aga 1979. aasta filmiga „Tuulte pesa“, kuhu režissöör Olav Neuland otsis 1940. aasta mootorratast ning tollasel Rakvere teatri näitlejal Tõnu Kargul juhtus just selline olema. Ratas sobis, kuid üha ...

Loe edasi

Fotod (5)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2017 "Rohelised kassid" Mängufilm Markus
2017 "Sangarid " Mängufilm Vanaisa
2016 "Perekonnavaled" Mängufilm Lindner
2011 "Lotte ja kuukivi saladus" Animafilm Koer Ville (hääl)
2011 "Rotilõks " Mängufilm Eduard
2011 "Vereringe" Mängufilm Režissöör
2008 "Detsembrikuumus " Mängufilm Kindral Põdder
2008 "Fritsud ja blondiinid" Dokumentaalfilm
2008 "Kuraditõestus" Tudengifilm Jürka
2007 "Georg " Mängufilm Karl

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFSA
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm