Avaleht

Hendrik Toompere jr

Hendrik  Toompere jr

Teatrilavastaja ja näitleja Hendrik Toompere juunior on sündinud 5. juunil 1965. aastal Tallinnas. Ta lõpetas 1988 Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia XIII lennu, juhendajaks Kalju Komissarov. Seejärel töötas aastatel 1988–1990 Noorsooteatris ja 1990–1998 Draamateatris näitlejana, aastast 1998 Draamateatri lavastaja. 1996–2003 reklaamibüroo Brand Sellers DDB reklaamide autor ja lavastaja. 2006–2010 EMTA Lavakunstikooli õppejõud.

Loe edasi

Fotod (5)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2019 "Sandra saab tööd (tootmises)" Mängufilm
2017 "Igitee " Mängufilm Toivonen
2016 "Päevad, mis ajasid segadusse" Mängufilm Allari isa Jaak
2016 "Polaarpoiss" Mängufilm Lavaka komisjoni esimees
2016 "Siberi võmm" Teleseriaal Berni Haller
2015 "Mustad lesed" Teleseriaal Pavel Tuvi
2015 "Vehkleja" Mängufilm Koolidirektor
2014 "Maastik mitme kuuga" Mängufilm Juhan
2014 "Papa" Animafilm Isa
2013 "Elavad pildid" Mängufilm

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm