Avaleht

Herardo Contreras

Herardo Contreras

vaata ka Herardo Kontreras

Näitleja Herardo Kontreras, vahel ka nimekujuga Contreras (vene keeles Херардо Контрерас) sündis 16. aprillil 1940 Možaiskis. Tema baski päritolu vanemad põgenesid Franco režiimi eest Nõukogude Liitu; isa oli Hispaania kodusõjas vabariikliku armee lendur, ema õpetaja. Kontreras lõpetas 1967 Kiievis Ivan Karpovitš Karpenko-Karõi nimelise rahvusliku teatri, kino ja televisiooni instituudi. Seejärel oli ta kuni surmani Eesti NSV Riikliku Vene Draamateatri (Vene Teatri) näitleja, tehes seal üle 120 erineva rolli. Teatritöö kõrval esines Herardo Kontreras pikkade etlemisprogrammidega ning osales mängufilmides. Kontreras suri 1. märtsil 2009 Tallinnas.

Eesti NSV teeneline kunstnik (1987).

Fotod (5)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2007 "Georg " Mängufilm Töömees Estonias
2005 "Stiilipidu " Mängufilm Stjopa
2002 "Ferdinand" Mängufilm Loomaaia talitaja
2002 "Pääsemine" Mängufilm Vasjonok
2000 "Sünnipäev" Dokumentaalfilm Teksti lugeja
1999 "Sellised kolm lugu: Aida " Mängufilm Põgenik "Verdi"
1997 "Minu Leninid " Mängufilm Vene külamees
1994 "Ameerika mäed " Mängufilm Guelachvili
1994 "Tulivesi " Mängufilm Kojamees
1993 "Tallinn pimeduses " Mängufilm Arst

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm