Avaleht

Ita Ever

Ita Ever

Näitleja Ita Ever (kodanikunimega Ilse Ever) on sündinud 1. aprillil 1931 Paides. Isa Alfred Ever oli meesterõivaste kaupluses äriteenija, ema Nadežda Ever (neiuna Stepanova) pidas juuksuriäri. Kui Ita oli nelja aastane, kolis pere Tallinnasse. Haridustee algas Tallinna 14. algkoolis (1939–1940), jätkus 1940. aastal Tallinna 8. algkoolis, mis liideti 1944. aastal Tallinna 4. keskkooliga, mille Ever lõpetas 1950. aastal. Keskkoolist sai alguse ka tema kirjanduse- ja teatrihuvi, mis viis tüdruku töönduskooperatsiooni näiteringi, kus õige pea pakuti talle nimiosa Aleksei Arbuzovi „Tanjas“. Järgnes rida teisi rolle, kus ta mängis peamiselt peaosi – noori naisi. Ja kuigi Everi üks soove peale keskkooli oli ...

Loe edasi

Fotod (5)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2016 "Õnn tuleb magades" Mängufilm Andrese ema
2013 "Elavad pildid" Mängufilm Helmi
2012 "Eestlanna Pariisis " Mängufilm Mare
2008 "Pimedad aknad" Telemängufilm Lutika-Viiu
2006 "Vana daami visiit " Mängufilm Claire Zachanassian
2005 "Kõrini! " Mängufilm Ema
2005 "Surnumatja" Mängufilm Frau Elfriede
1995 "Kirjad idast " Mängufilm Vana naine
1993 "Saatana pisar " Mängufilm Proua Kaar
1992 "Luukas " Mängufilm Liisbet

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFSA
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm