Avaleht

Virve Laev

Vaata ka Virve Sirel

Virve Laev (sündinud 1928; sünninimi Virve Murre; aastatel 1950–1968 Virve Sirel) on eesti filmimonteerija. 1945. aastal asus ta tööle Kinokroonika Tallinna Stuudio monteerija õpilasena. 1940–1950. aastatel oli mitme filmikroonika ja dokumentaalfilmi režissööri abi. Iseseisva monteerijana alustas 1963. aastal filmiga "Jalgrattataltsutajad". Töötas Tallinnfilmis 1978. aastani, seejärel 1979–1982 töötas Moskvas Sojuzmultfilmi dubleerimise osakonna monteerijana.

Vaata intervjuud: Intervjuu Virve Laevaga

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
1977 "Karikakramäng: Promenaad " Mängufilm Monteerija
1977 "Karikakramäng: Salakütt " Mängufilm Monteerija
1977 "Karikakramäng: Tätoveering " Mängufilm Monteerija
1976 "Aeg elada, aeg armastada " Mängufilm Monteerija
1975 "Briljandid proletariaadi diktatuurile, I jagu" Mängufilm Monteerija
1975 "Briljandid proletariaadi diktatuurile, II jagu" Mängufilm Monteerija
1974 "Ooperiball" Muusikafilm Monteerija
1973 "Laulab Tiit Kuusik" Muusikafilm Monteerija
1973 "Tavatu lugu " Mängufilm Monteerija
1972 "Juhan Smuul" Dokumentaalfilm Monteerija

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm