Avaleht

Ants Eskola

Ants Eskola

Vaata ka Ants Esperk

Näitleja ja laulja Ants Eskola (kuni 1935. aastani Gerhardt Esperk) sündis 17. veebruaril 1908. aastal Tallinnas. Ta õppis 1918–1924 Tallinna Reaalkoolis ja 1924-1925 Riigi Kunsttööstuskoolis (Eesti Kunstiakadeemia) Günther Reindorffi graafikaklassis. Eskola võeti 1925. aastal teater Estonia õpperühma, samal ajal asus ta Estonias tööle ka näitlejana (1925–41). Oli 1941–1946 väljasaadetuna Solikamskis, peale seda töötas uuesti Estonias ja Rakvere teatris, aastatel 1949–1965 Draamateatris ning 1966–1983 Noorsooteatris (praegune Linnateater). Toonase töö suurima tunnustusena sai Ants Eskola 1964. aastal NSV Liidu rahvakunstniku aunimetuse. Ants Eskola suri 14. detsembril 1989. aastal Tallinnas ja on maetud Metsakalmistule.

 

Loe edasi

Fotod (5)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2008 "Fritsud ja blondiinid" Dokumentaalfilm
1981 "Karge meri " Mängufilm Tehve Lamm
1979 "Kõrboja peremees " Reklaamfilm Rein
1979 "Kõrboja peremees " Mängufilm Kõrboja Rein
1975 "Briljandid proletariaadi diktatuurile, I jagu" Mängufilm Marchand
1975 "Briljandid proletariaadi diktatuurile, II jagu" Mängufilm Marchand
1975 "Indrek " Mängufilm Maurus
1974 "Ohtlikud mängud " Mängufilm Dr. Baum
1974 "Punane viiul " Mängufilm Bichot
1972 "Väike reekviem suupillile " Mängufilm Johannes

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm