Avaleht

Katrin Välbe

Katrin Välbe

Näitleja Katrin Välbe (aastani 1929 Jekaterina Poska) sündis 31. oktoobril 1904. aastal Võrus. Ta lõpetas 1922. aastal Tallinna Vene Gümnaasiumi. Aastatel 1922–1924 õppis ta Tartu ülikooli arstiteaduskonnas, 1923–1924 õppis lisaks veel Jelizaveta Žihhareva näitestuudios ning lõpetas aastal 1930 Draamastuudio teatrikooli (Hilda Gleseri kursusel). Välbe töötas  1931–1944 Tallinna Töölisteatris, 1945–1946 Eesti NSV Riiklikus Noorsooteatris, 1946–1949 teatris Estonia, 1949–1951 ja 1952–1971 Tallinna Riiklikus Draamateatris, aastatel 1951–1952 töötas ta Rakvere Teatri vene trupis. Mänginud ka filmides, nt "Tagahoovis" (1956), "Jääminek" (1962), "Ühe suve akvarellid" (1966), "Pimedad aknad" (1968), "Gladiaator" (1969), "Naine kütab sauna" (1979). Katrin Välbe suri 5. juulil 1981. aastal Tallinnas ja ...

Loe edasi

Fotod (5)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2008 "Pimedad aknad" Telemängufilm vanaema Hirlanda
1978 "Kunksmoor ja kapten Trumm" Animafilm (hääl)
1978 "Naine kütab sauna " Mängufilm Aita
1977 "Surma hinda küsi surnutelt " Mängufilm
1976 "Suvi " Mängufilm Köstriemand
1972 "Väike reekviem suupillile " Mängufilm
1971 "Metskapten " Mängufilm Naine ahviga
1971 "Tuuline rand " Mängufilm Anu
1970 "Kolme katku vahel" Telemängufilm Paluja kirikus
1969 "Gladiaator " Mängufilm Reet

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm