Avaleht

Ülo Vinter

Ülo Vinter

Helilooja Ülo Vinter sündis 3. jaanuaril 1924. aastal Tallinnas. Ta lõpetas 1951. aastal Tallinna Muusikakooli muusikateooria ning 1956. aastal Tallinna Konservatooriumi kompositsiooni erialal Villem Kapi õpilasena. Aastatel 1956–1969 töötas ta Eesti Raadios muusikatoimetajana ning seejärel 1969–1986 Eesti Telefilmi muusikatoimetajana ja ka Eesti Reklaamfilmi muusikatoimetajana. Ülo Vinter suri 2. juulil 2000. aastal Käsmus ja on maetud Käsmu kalmistule.

Loe edasi

Fotod (2)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
1988 "Hernes" Animafilm Helilooja
1986 "Sensatsioon" Telemängufilm
Muusikafilm
Toimetaja
1985 "Elurõõm" Muusikafilm Toimetaja
1985 "ENSV kunstimeistrite kontsert" Telemängufilm
Muusikafilm
Toimetaja
1985 "Kevad südames" Telemängufilm
Muusikafilm
Helilooja
1985 "Laulukaar 85" Muusikafilm Toimetaja
1985 "Peadirigent" Dokumentaalfilm Toimetaja
1984 "Lööme lugu lustipilli" Muusikafilm Toimetaja
1984 "Naine" Muusikafilm Toimetaja
1984 "Palestra" Muusikafilm Toimetaja

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm