Avaleht

Hilja Varem

Hilja Varem

Näitleja Hilja Varem (1960. aastast Hilja Vee, Hilja Varem-Vee) on sündinud 19. juulil 1934 Põltsamaal. Lõpetas 1954 Viljandi töölisnoorte keskkooli, õppis 1954–55 Eesti Põllumajanduse Akadeemias. Töötanud 1956–59 Ugalas, 1959–75 Endlas ja 1976–92 Noorsooteatris. Mänginud filmis ("Kutsumata külalised", 1959, "Tütarlaps mustas", 1966, "Äratus", 1990) ning telelavastustes ("Pühapäev on enda jaoks", 1978, "Sõda algas homme", 1974). Eesti Teatriliidu liige (1960).

Eesti NSV teeneline kunstnik (1974).

Poeg Ivari Vee (sündinud 18.08.1961) on ajakirjanik, russofiil ja esoteerik.

Fotod (4)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
1989 "Äratus " Mängufilm Nuudimäe Armilde
1989 "Regina " Mängufilm Antsu ema
1988 "Varastatud kohtumine " Mängufilm Johanna Uibo. Valtri ema
1981 "Karge meri " Mängufilm Huigo naine
1976 "Aeg elada, aeg armastada " Mängufilm Sidumistoa õde
1974 "Ohtlikud mängud " Mängufilm Vanamehe ema
1970 "Agu Sihvka annab aru" Telemängufilm õpetaja
1969 "Gladiaator " Mängufilm
1966 "Tütarlaps mustas " Mängufilm Helvi
1959 "Kutsumata külalised " Mängufilm Hilda

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm