Avaleht

Arvo Vallikivi

Arvo Vallikivi

Kirjanik Arvo Vallikivi (kirjanikunimi Arvo Valton) on sündinud 14. detsembril 1935 Märjamaa alevis. Keskkooli lõpetas Susumanis Magadani oblastis Venemaal. 1959 lõpetas Tallinna Polütehnilise Instituudi mäeinsenerina ja 1967 Moskvas Üleliidulise Kinoinstituudi filmidramaturgina. 1959 – 1961 töötas Maardu Keemiakombinaadis mäeinsenerina, 1961 – 1968 Tallinna Mõõduriistade Tehases insener-tehnoloogina. Aastatel 1975 – 1988 oli dramaturg Tallinnfilmis, 1988 – 1989 filmiametnik Kultuurikomitees, 1989 – 1992 Eesti Kirjanike Liidu aseesimees. Vallikivi oli 1992 – 1995 Eesti Vabariigi riigikogu liige, 1999 – 2002 Tallinna volikogu liige.

Vaata ka Arvo Valton.

Täiendamisel

Fotod (5)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
1988 "Nõid " Mängufilm Toimetaja
1987 "Vaatleja " Mängufilm Toimetaja
1985 "Puud olid... " Mängufilm Toimetaja
1982 "Šlaager " Mängufilm Toimetaja
1981 "Karge meri " Mängufilm Toimetaja
1981 "Pihlakaväravad " Mängufilm Toimetaja
1980 "Jõulud Vigalas " Mängufilm Toimetaja
1979 "Külaline " Tudengifilm Toimetaja
1979 "Soolo" Tudengifilm Toimetaja
1978 "Naine kütab sauna " Mängufilm Toimetaja

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm