Avaleht

Jaanis Valk

Jaanis Valk

Dokumentaalfilmide režissöör ja näitleja Jaanis Valk on sündinud 21. jaanuaril 1979. aastal Suure-Jaanis. Ta lõpetas 1996 Antsla Gümnaasiumi ning seejärel Suurupi Piirivalvekooli, millele järgnes töö piirivalvurina Kagu Piirivalvepiirkonnas. 2002–2004 õppis Valk filmirežiid Tallinna Ülikoolis (bakaulaureusetööks portreefilm "Südame kutse. Inna Taarna"). Kursuse juhendajaks oli Jüri Sillart ning õpingukaaslasteks Tanel Toom, Rasmus Merivoo, Anu Aun, Priit Pääsuke, Kaupo Kruusiauk, Margus Paju jt.  2005–2011 jätkas Valk filmikunsti õpinguid Balti Filmi- ja Meediakoolis, magistritööks dokumentaaalfilm "Teisel pool teed" (2009, juhendaja Peep Puks). 2005. aastast töötab Jaanis Valk stuudios OÜ Rühm Pluss Null režissöörina. Lisaks on ta olnud seotud mitme harrastusteatriga, näiteks juhendab ta ...

Loe edasi

Fotod (4)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2018 "Ahto. Unistuste jaht" Dokumentaalfilm Režissöör
Stsenarist
Monteerija
Helioperaator
2016 "Täna mängime sõda" Dokumentaalfilm Helioperaator
2016 "Üksikud" Dokumentaalfilm Helioperaator
2012 "Kirjanik" Tudengifilm Valgusmeister
2011 "Et meeldiks kõigile" Dokumentaalfilm Helioperaator
2011 "Päikeselill" Dokumentaalfilm Režissöör
Stsenarist
Helirežissöör
2011 "Surnuaiavahi tütar " Mängufilm Režissööri I assistent
2010 "Kutsar koputab kolm korda" Mängufilm Platsi administraator
2009 "Teisel pool teed" Tudengifilm
Dokumentaalfilm
Režissöör
Stsenarist
Monteerija
2008 "Meeste tee lauluni" Režissöör

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm