Avaleht

Manfred Vainokivi

Manfred Vainokivi

Režissöör, operaator ja filmikunstnik Manfred Vainokivi on sündinud 10. jaanuaril 1964 Tallinnas. Ta õppis 1971 – 1978 Tallinna 1. keskkoolis, 1979 – 1982 Tallinna Spordiinternaatkooli Otepää filiaalis (tegi suusatamise kahevõistlust) ja 1998–2001 Eesti Kunstiakadeemias kujunduskunsti. Vainokivi töötas 1982–88 Eesti Telefilmis operaatori assistendina ja kombineeritud võtete operaatorina, 1989–91 Stuudio B-s animafilmide režissöörina (tegi kolm osa joonisseriaalist "Ohtlikud lennud“), 1991–98 Manfred Tuisk Stuudios produtsendi, operaatori ja kunstnikuna. Alates 1998. aastast on ta produtsent, operaator, kunstnik ja režissöör stuudios Parun'id & Von'id, mis kannab alates 2006. aastast nime Filmivabrik OÜ.

Loe edasi

Fotod (5)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2017 "Keti lõpp " Mängufilm Kaasprodutsent
2016 "Perekonnavaled" Mängufilm Režissöör
Operaator
Kunstnik
2016 "Punane varietee" Dokumentaalfilm Režissöör
Stsenarist
Operaator
2015 "Luikedeta järv ehk piknik raudteejaamas" Dokumentaalfilm Režissöör
Stsenarist
Operaator
2015 "Pimedad mänguhoos" Dokumentaalfilm Operaator
2014 "Riigivargad" Dokumentaalfilm Režissöör
Stsenarist
Operaator
2012 "Baskin" Dokumentaalfilm Režissöör
Stsenarist
Operaator
2012 "Tõsise näoga mees" Dokumentaalfilm Produtsent
2012 "Vaeste kirjanike maja" Dokumentaalfilm Režissöör
Stsenarist
Operaator
2011 "Ideaalide tund" Dokumentaalfilm Režissöör
Stsenarist
Operaator

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFSA
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm