Avaleht

Arnold Vaino

Arnold  Vaino

Näitleja ja lavastaja Arnold Vaino sündis 26. juulil 1900 Tartus aidamehe pojana. Sünnilinnas möödusid tema lapsepõlv ja kooliaastad. 1914–1918 õppis Tartu Kõrgemas Linnakoolis, erialaselt täiendas end 1928 ja 1932 Saksamaal ning 1938 Poolas, Ungaris ja Prantsusmaal.

Loe edasi

Fotod (2)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
1947 "Elu tsitadellis " Mängufilm
1935 "See on see maa, kus minu häll..." Dokumentaalfilm Väliseestlane
1931 "Kas tunned maad… " Dokumentaalfilm Karistussalga ülem
1930 "Vahva sõdur Joosep Toots " Mängufilm Režissöör Joosep Toots
1927 "Noored kotkad " Mängufilm Üliõpilane Tammekänd

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm