Avaleht

Lembit Ulfsak

Lembit Ulfsak

Näitleja, lavastaja ja filmirežissöör Lembit Ulfsak sündis 4. juulil 1947 Koerus. Alghariduse sai ta Räpina seitsmeklassilises koolis. Vanemad olid 1947 esivanemate sünnimaale naasnud Siberi eestlased. Lõpetas 1966 Tallinna 7. Keskkooli ja 1970 Tallinna Riikliku Konservatooriumi lavakunstikateedri IV lennu. Lembit Ulfsak on töötanud näitlejana 1969–1978 Noorsooteatris, 1978–1985 (vaheaegadega) V. Kingissepa nimelises Tallinna Riiklikus Akadeemilises Draamateatris, alates 1994. aastast Eesti Draamateatris ning 1985–1994 näitleja ja lavastajana Tallinnfilmis.

Loe edasi

Fotod (5)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2015 "Vehkleja" Mängufilm Jaani vanaisa
2013 "Mandariinid" Mängufilm Ivo
2013 "Väikelinna detektiivid ja Valge Daami saladus" Mängufilm Herman Krookus
2012 "Üksik saar" Mängufilm Professor
2011 "Lotte ja kuukivi saladus" Animafilm Koer Fred (hääl)
Lotte isa Oskar (hääl)
2011 "Rotilõks " Mängufilm Doktor
2010 "Nagu kärbeste sumin" Dokumentaalfilm Teksti lugeja
2010 "Punane elavhõbe " Mängufilm Tibla
2010 "Tsirkuselaps" Dokumentaalfilm Teksti lugeja
2008 "Fritsud ja blondiinid" Dokumentaalfilm

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFSA
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm