Avaleht

Erkki-Sven Tüür

Erkki-Sven Tüür

Helilooja Erkki-Sven Tüür on sündinud 16. oktoobril 1959.aastal Kärdlas. Ta õppis 1976–1980 löökpillimängu ja flööti G. Otsa nim Tallinna Muusikakoolis, seejärel 1980–1984 kompositsiooni Jaan Räätsa juhendamisel Tallinna Konservatooriumis. Ta täiendas end Lepo Sumera juures ning elektronmuusika alal Karlsruhe Kõrgemas Muusika- ja Teatriakadeemias. Aastatel 1979–1984 oli Tüür ansambli In Spe juht. Alates 1995. aastast on ta vabakutseline helilooja. Ta on rahvusvahelise uue muusika festivali NYYD üks kunstilisi juhte.

Loe edasi

Fotod (3)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2008 "Elu ilma Gabriella Ferrita" Animafilm Helilooja
1995 "Humachinoid" Animafilm Helilooja
1995 "M Klubi" Teleseriaal Helilooja
1992 "Mälestus sinistes kildudes. Bernard Kangro" Dokumentaalfilm Helilooja
1991 "Aken aja liikumisse. Viivi Luik" Dokumentaalfilm Helilooja
1991 "Rahu tänav" Mängufilm Helilooja
1991 "Rist" Mängufilm Helilooja
1990 "Ainus pühapäev " Telemängufilm Helilooja
1990 "Teenijanna" Mängufilm Helilooja
1989 "Toorumi pojad" Dokumentaalfilm Helilooja

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm