Avaleht

Tanel Toom

Tanel Toom

Režissöör Tanel Toom on sündinud 1. novembril 1982 Tallinnas. Õppis 1989 – 1998 Jüri Gümnaasiumis, 1998 – 2001 Tallinna Prantsuse Lütseumis ja 2002 – 2005 Tallinna Ülikooli Balti Filmi- ja Meediakoolis, kust sai bakalaureusekraadi filmirežii erialal. 2008. aastal astus edukalt sisse ühe nimekama Euroopa filmikooli, National Film and Television School (Beaconsfield, Inglismaa) magistriõppesse, läbides režii erialale pääsemiseks tiheda valikusõela, kus kaheksale kohale kandideeris 400 inimest. Omandas magistrikraadi mängufilmi režii erialal 2010. aastal - kooli lõputööks olnud lühimängufilmiga „Pihtimus“ („The Confession“) võitis Toom 2010. aastal parima välismaise filmi kategoorias tudengifilmide Oscari ja nomineeriti 2011. aastal Ameerika Filmiakadeemia poolt 83. Oscarite jagamisel ...

Loe edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2019 "Tõde ja õigus (tootmises)" Mängufilm Režissöör
Stsenarist
2016 "Snegurochka (Lumeneiu)" Tudengifilm Stsenaariumi konsultant
2015 "Mängime (Let’s play)" Tudengifilm Stsenaariumi konsultant
2010 "Pihtimus" Tudengifilm Režissöör
2009 "Kalevipoeg" Tudengifilm Talurahvas
2008 "Teine tulemine" Mängufilm Režissöör
Stsenarist
Monteerija
2007 "Georg " Mängufilm Režissööri assistent
2006 "Ruudi " Mängufilm Režissööri I assistent
Fotograaf
2005 "2 pic" Tudengifilm Klapp
2005 "Tuul" Tudengifilm Režissöör
Stsenarist
Helirežissöör

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFSA
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm