Avaleht

Olav Ehala

Olav Ehala

Helilooja ja pianist Olav Ehala on sündinud 31. juulil 1950. aastal Tallinnas. Tema vanemad olid mõlemad musikaalsed. Isa sai enim tuntuks noodigraafikuna, aga ta oli ka koori- ja orkestrijuht ning mängis trombooni. Ema mängis väga hästi klaverit ja tal oli kaunis lauluhääl. Ehala lõpetas 1969. aastal muusikateooria alal Tallinna Muusikakooli ja 1974. aastal Tallinna Riikliku Konservatooriumi kompositsiooni erialal Eugen Kapi õpilasena. Aastatel 1970–1973 oli ta ENSV Riikliku Filharmoonia estraadiansambli juht. 1970–1975 töötas ta Noorsooteatris muusikuna ning 1975–1991 muusikaala juhatajana. Aastast 1991 on Olav Ehala Eesti Muusikaakadeemia õppejõud, 1998 dotsent, 2004 professor, aastatel 2001–2014 oli ta Eesti Heliloojate Liidu esimees.

 

Loe edasi

Fotod (2)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2011 "Kormoranid ehk nahkpükse ei pesta " Mängufilm Pianist
2007 "Elulood" Dokumentaalfilm
Animafilm
Helilooja
2006 "Vana daami visiit " Mängufilm Helilooja
2005 "Mees animatsoonist" Dokumentaalfilm Helilooja
2003 "Karl ja Marilyn" Animafilm Helilooja
2002 "Kontsert Porgandipirukale" Animafilm Helilooja
2001 "Jaht Eesti moodi" Dokumentaalfilm Helilooja
2000 "Lotte reis Lõunamaale" Animafilm Helilooja
2000 "Saamueli Internet" Animafilm Helilooja
1999 "Lurjus " Mängufilm Helilooja

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFSA
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm