Avaleht

Artur Talvik

Artur Talvik

Filmiprodutsent ja dokumentaalfilmide režissöör Artur Talvik on sündinud 13. VI 1964 Tallinnas. Õppimist alustas 42. keskkoolis, siis läks 2. keskkooli ujumisklassi ning lõpetas 21. keskkooli keemiaklassi. 1982 võeti Talvik vastu lavakunstikateedrisse Aarne Üksküla kursusele. Aasta hiljem saadeti ta sõjaväkke Kaliningradi oblastisse, kus teenis raadioreleejaamade sideinsenerina. Seejärel jätkas õpinguid teatrikooli XIII lennus, juhendajaks Kalju Komissarov, kaastudengiteks Elmo Nüganen, Epp Eespäev, Rain Simmul, Hendrik Toompere jun, Andres Dvinjaninov, Piret Kalda, Andres Noormets, Allan Noormets jt. 1988 läks Artur Talvik tööle näitlejana Nukuteatrisse.

Loe edasi

Fotod (3)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2013 "Okupeeri oma müür" Dokumentaalfilm Produtsent
Režissöör
Operaator
2009 "Baruto - tõlkes kaduma läinud" Dokumentaalfilm Produtsent
Režissöör
Stsenarist
Operaator
2008 "Detsembrikuumus " Mängufilm Produtsent
2007 "Kinnunen " Mängufilm Produtsent
2007 "Vastutuulesaal" Dokumentaalfilm Produtsent
Stsenarist
Operaator
2007 "Zen läbi prügi" Mängufilm Produtsent
2006 "Hundi agoonia" Mängufilm Produtsent
2006 "Laulev revolutsioon" Dokumentaalfilm Produtsent
2005 "Kõrini! " Mängufilm Produtsent Pastor
2004 "Kaetajad" Dokumentaalfilm Produtsent
Operaator

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm