Avaleht

Merle Talvik

Merle Talvik

vaata ka Merle Talvik-Kappel

Näitleja Merle Talvik on sündinud 6. juunil 1954 Tallinnas. Lõpetas 1973. aastal Tallinna muusikakeskkooli, 1978. aastal konservatooriumi lavakunstikateedri näitlejana. Töötanud Viru varietees ja Tartus Kaunase restoranis tantsija ja lauljana, näitlejana ühe hooaja Vanemuises, aasta raadio segakoori lauljana ja seejärel 20 aastat Vanalinnastuudios näitlejana. Mänginud enam kui 20 mängufilmis. Praegu töötab põhikohaga kostüümilaenutuses Must Luik (koristaja, pesupesija, triikija, klienditeenindaja, stilist, konstruktor, disainer, kunstnik, rätsep, juurdelõikaja, tikkija, butafoor, õpetaja, juhataja asetäitja). Abielust pianist Margus Kappeliga poeg Karl Olaf.

Loe edasi

Fotod (5)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2018 "Õigus õnnele" Mängufilm
2014 "Õnne Manifest" Tudengifilm Külaline
1993 "Kapsapea" Animafilm (hääl)
1989 "Regina " Mängufilm Kooliõpetaja
1986 "Keskea rõõmud " Mängufilm Müüjanna
1985 "Savoy ball I jagu " Telemängufilm Daisy
1985 "Savoy ball II jagu " Telemängufilm Daisy
1983 "Kallis Mart" Dokumentaalfilm loeb kuuldemängu teksti
1982 "Teisikud" Muusikafilm
Telemängufilm
Tiina Salum, Heli Paal
1981 "Kaks päeva Viktor Kingissepa elust I jagu" Telemängufilm Telefonineiude ülem

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm