Avaleht

Merle Talvik

Merle Talvik

vaata ka Merle Talvik-Kappel

Näitleja Merle Talvik on sündinud 6. juunil 1954 Tallinnas. Lõpetas 1973. aastal Tallinna muusikakeskkooli, 1978. aastal konservatooriumi lavakunstikateedri näitlejana. Töötanud Viru varietees ja Tartus Kaunase restoranis tantsija ja lauljana, näitlejana ühe hooaja Vanemuises, aasta raadio segakoori lauljana ja seejärel 20 aastat Vanalinnastuudios näitlejana. Mänginud enam kui 20 mängufilmis. Praegu töötab põhikohaga kostüümilaenutuses Must Luik (koristaja, pesupesija, triikija, klienditeenindaja, stilist, konstruktor, disainer, kunstnik, rätsep, juurdelõikaja, tikkija, butafoor, õpetaja, juhataja asetäitja). Abielust pianist Margus Kappeliga poeg Karl Olaf.

Loe edasi

Fotod (5)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2018 "Õigus õnnele" Mängufilm
2016 "Savisaare protsess" Teleseriaal Kohtunik
2014 "Õnne Manifest" Tudengifilm Külaline
2013 "Naabriplika" Teleseriaal Mihhailova
2012 "Nurjatud tüdrukud" Teleseriaal Valentina
2012 "Romet ja Julia" Teleseriaal müüja
2011 "Kalevipojad" Teleseriaal õpetaja koolis
2010 "Riigimehed" Teleseriaal EMO registratuuritädi
1993 "Kapsapea" Animafilm (hääl)
1989 "Regina " Mängufilm Kooliõpetaja

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm