Avaleht

Toomas Tahvel

Toomas Tahvel

Filmilavastaja Toomas Tahvel sündis 2. jaanuaril 1941 Tallinnas. Lõpetas 1976 Ed. Vilde nimelise Tallinna Pedagoogilise Instituudi kultuurharidustööteaduskonna näitejuhtimise erialal. Diplomitööks oli lühikomöödia "10 minutit võitleva ateistiga" (osades Enn Klooren ja Robert Gutman; Arvo Valtoni novelli "Üks tund võitleva ateistiga" järgi). 1965–1978 töötas ta stuudios Tallinnfilm algul režissööri assistendina, mängufilmide "Tuli öös", "Briljandid proletariaadi diktatuurile" ja "Naine kütab sauna" juures teise režissöörina. Suurem tuntus tuli Osvald Toominga jutustuse motiividel lavastatud lühimängufilmiga "Salakütt" filmikassetis "Karikakramäng" (1977).

Loe edasi

Fotod (2)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
1985 "Kodupaik" Dokumentaalfilm Režissöör
1985 "Postulaat" Dokumentaalfilm Režissöör
1985 "Sajandiring" Dokumentaalfilm Režissöör
1984 "Adrahoidja" Dokumentaalfilm Režissöör
1982 "Abhaasi ANSV Estonka küla 100. aastapäev" Filmikroonika Režissöör
1982 "Meretöö" Dokumentaalfilm Režissöör
1980 "Jaapani mere kaldal" Dokumentaalfilm Režissöör
Stsenarist
1979 "Filmiproov kuningast" Dokumentaalfilm Režissöör
Stsenarist
1978 "Naine kütab sauna " Mängufilm II režissöör
1978 "Navigaator Pirx " Mängufilm II režissöör

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm