Avaleht

Mart Taevere

Mart Taevere

Filmi- ja telerežissöör ning toimetaja Mart Taevere sündis 27. mail 1951. aastal. Ta lõpetas 1969. aastal Tallinna 10. Keskkooli ja 1978. aastal Tartu Riikliku Ülikooli filoloog-toimetajana. Aastatel 1978-1989 töötas Taevere Tallinnfilmi kroonikatoimetaja ja režissöörina, 1989-1993 oli vabakutseline, seejärel 1993-2004 ETV toimetaja, režissööri ja saatejuhina, aastast 2004 uuesti vabakutseline.

Loe edasi

Fotod (2)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2015 "Englas. Vana Soldat" Dokumentaalfilm Toimetaja
2007 "Putukas ja Mõmmi" Dokumentaalfilm Režissöör
Stsenarist
2004 "Teistmoodi tihane" Dokumentaalfilm Režissöör
Stsenarist
2004 "Unistaja" Dokumentaalfilm Režissöör
Stsenarist
2003 "Valge tee" Dokumentaalfilm Režissöör
Stsenarist
2001 "Me ise ennast" Dokumentaalfilm Režissöör
Stsenarist
Toimetaja
2000 "Eesti lähimineviku okupatsioonid: Stalini aeg 1944-1950" Dokumentaalfilm Režissöör
2000 "Stalini aeg 1950-1956" Dokumentaalfilm Režissöör
1999 "Tuul kõnnib seljataga" Dokumentaalfilm Režissöör
Stsenarist
1998 "Risto" Dokumentaalfilm Režissöör
Stsenarist

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm