Avaleht

Luule Žavoronok

Multifilmide toimetaja ja häälnäitleja Luule Žavoronok on sündinud 25. märtsil 1933. aastal Pärnus. 1941 küüditati ta Siberisse, kus ta koolis käis. Siberis viibis ta ligi viis aastat. 1958 jäi ta lastehalvatusse ja tema haridustee katkes. 1960. aastal läks Luule Žavoronok tööle Tallinnfilmi. Ta töötas masinakirjutaja ja kinokuulutuste ülespanijana ning filmilaenutuskontoris, õppides samal ajal kaugõppes Moskva kinoinstituudis, mille lõpetas 1967. aastal televisiooni ja filmi kirjandusliku kaastöötajana. Tallinnfilmi toimetuses töötas Luule Žavoronok kolmekümmend aastat, tehes kõike, mida parajasti vaja:  arhiveeris, toimetas, dubleeris jne. 1990. aastal võttis ta tagasi oma neiupõlvenime Pavelson.

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
1977 "Enne väljasõitu" Muud liigitused Stsenarist
1976 "Juurvilja koristusele" Muud liigitused Stsenarist
1973 "See on ohtlik" Populaarteaduslik film
Muud liigitused
Stsenarist
1972 "Tervise nimel" Dokumentaalfilm Stsenarist
1971 "Piima tööstusliku tootmise tehnoloogia" Muud liigitused Stsenarist
1966 "Eesti peekoni tõugu sead" Dokumentaalfilm Stsenarist
"See on ohtlik" Muud liigitused Stsenarist

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm