Avaleht

Andres Sööt

Andres Sööt

Režissöör ja operaator Andres Sööt on sündinud 4. veebruaril 1934 Paides vannutatud advokaadi Andreas Leppiku pojana. 14. juunil 1941 isa arreteeriti, mahalaskmisotsus asendati hiljem 10–aastase vangilaagriga (Andreas Leppik suri aprillis 1945 Novosibirski lähedal). Koos ema ja noorema vennaga Tomski oblastisse küüditatud Andres lõpetas võõrsil 4-klassilise algkooli. 1947. aasta sügisel avanes tal võimalus pooleldi salaja Eestisse tagasi tulla, kus tollal alaealise nooruki adopteerisid tema vanemate tuttavad. Suurte raskustega (ankeet!) pääses ta õppima Tartu raudteetehnikumi, mille lõpetas 1954 (erialaks liiklus ja kaubavedu)

Loe edasi

Fotod (5)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2012 "Kaleva müsteerium" Dokumentaalfilm Operaator
2011 "Aegumatu" Dokumentaalfilm Režissöör
Stsenarist
Operaator
Teksti lugeja
2011 "Camino" Dokumentaalfilm Režissöör
Stsenarist
Operaator
2010 "Kodu-käija" Dokumentaalfilm Režissöör
Stsenarist
Operaator
2008 "Ajapikku unustatakse meie nimi" Dokumentaalfilm Produtsent
Režissöör
Stsenarist
Operaator
Teksti lugeja
2007 "Vaade mäelt" Dokumentaalfilm Operaator
Toimetaja
2006 "Mäe vägi" Dokumentaalfilm Operaator
2005 "Neljakümnes sõda" Dokumentaalfilm Produtsent
Režissöör
Stsenarist
Operaator
2002 "Leigo järved" Dokumentaalfilm Režissöör
Stsenarist
Operaator
2002 "Üksinda ja koos" Dokumentaalfilm Produtsent
Režissöör
Stsenarist
Operaator

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFSA
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm