Avaleht

Aljona Suržikova

Aljona Suržikova

Režissöör Aljona Suržikova on sündinud 6. jaanuaril 1982. aastal Tallinnas. Ta õppis 2000–2004 Tallinna Ülikooli telerežii erialal (BA) ja 2006–2008 St. Peterburi Riiklikus Kino ja Televisiooni Ülikoolis filmirežii erialal (MA), 2011. aastal täiendas end Dokumentaalfilmi Instituudis Prahas. Suržikova on olnud projekti- ja saatejuht ning režissöör ETV noortesaadetes (2003–2004), projektijuht ja režissöör Smile TV videotootmisfirmas (2004–2006), teinud Venemaal Peterburis 5 kanalis teise režissöörina dokumentaalfilme tuntud naistest (2006–2007), olnud „Sügisballi“ vene pressiesindaja, casting’u korraldaja jm (2006–2007), teinud alates 2008. aastast režissööri ja stsenaristina dokumentaalfilme produktsioonifirmades Homeless Bob Production, Diafilm, Amrion ja Mischief Films, ning dokumentaalfilme ja telesaateid produktsioonifirmas Osakond (2008–2009). Oma sotsiaalselt ...

Loe edasi

Fotod (3)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2018 "Juured: Oodates imet (tootmises)" Dokumentaalfilm Režissöör
2017 "Lumi Punasel lagedal" Dokumentaalfilm Režissöör
Stsenarist
2016 "Aktuaalne Narva" Dokumentaalfilm Režissöör
2016 "Tee otsing. Robert Kasemägi" Dokumentaalfilm Režissöör
2014 "Poissmees ja Volga" Dokumentaalfilm Režissöör
Stsenarist
2013 "Suur-Sõjamäe" Dokumentaalfilm Režissöör
Monteerija
2011 "Laulev Nadežda" Dokumentaalfilm Režissöör
Stsenarist
Monteerija
2011 "Mehed" Dokumentaalfilm Produtsent
Režissöör
Stsenarist
2010 "Töölise portree" Dokumentaalfilm Režissöör
Stsenarist
2009 "Miss Robinson" Dokumentaalfilm Produtsent
Režissöör
Monteerija

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFSA
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm