Avaleht

Lepo Sumera

Lepo Sumera

Helilooja Lepo Sumera sündis 8. mail 1950. aastal Tallinnas. Kompositsiooni õppis ta Tallinna Muusikakeskkoolis Veljo Tormise juures ning aastail 1968-1973 Tallinna Riiklikus Konservatooriumis (praegune Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia), kus ta oli professor Heino Elleri viimane õpilane; pärast Elleri surma (1970) õppis Heino Jürisalu juures. Aastail 1979-1982 täiendas Sumera end Moskva Konservatooriumis. 1971-1980 töötas ta helirežissöörina Eesti Raadios, alates 1978. aastast õpetas kompositsiooni Eesti Muusikaakadeemias, 1993. aastast oli samas professor ja 1995-1999 elektronmuusika stuudio esimene juhataja. Sumera oli Eesti kultuuriminister riigile väga keerulisel perioodil 1989-1992 ning 1993. aastast kuni elu lõpuni Eesti Heliloojate Liidu esimees (liige alates 1973. aastast). Lepo Sumera ...

Loe edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
1999 "Sellised kolm lugu: Kõrbekuu" Mängufilm Helilooja
1998 "Libarebased ja kooljad" Tudengifilm Helilooja
1996 "Keegi veel" Animafilm Helilooja
1994 "Unenägu? " Mängufilm Helilooja
1993 "Elutuba" Animafilm Helilooja
1992 "Luukas " Mängufilm Helilooja
1991 "Surmatants " Mängufilm Helilooja
1990 "Ainult hulludele ehk halastajaõde " Mängufilm Helilooja
1990 "Igaühele oma" Mängufilm Helilooja
1990 "Päkapikud piiluvad" Animafilm Helilooja

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm