Avaleht

Kuldar Sink

Kuldar Sink

Helilooja Kuldar Sink sündis 14. septembril 1942. aastal Tallinnas. Tema isa Peeter Sink oli luuletaja ja maalikunstnik ning töötas vaimulikuna, ema Marje Sink on tuntud vaimuliku muusika loojana. Sink lõpetas 1960. aastal Tallinna Muusikakoolis muusikateooria ja 1961. aastal flöödi eriala, võttes samas ka Veljo Tormiselt kompositsioonitunde. Aastail 1961–1966 õppis ta lõpudiplomit saamata heliloomingut Leningradi konservatooriumis Andrei Petrovi juures, kuna vaimuliku perest pärinemise tõttu ei võetud teda vastu Tallinna konservatooriumi. 1960–1963 töötas ta flötistina Estonia teatri orkestris ja 1963–1973 Eesti TV ja Raadio Sümfooniaorkestris. Aastast 1973 oli ta vabakutseline helilooja. Kuldar Sink suri traagilise õnnetuse tagajärjel 29. jaanuaril 1995. aastal Kõrves ...

Loe edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2000 "Unustatud maailm, Alam-Pedja" Dokumentaalfilm Helilooja
1996 "Lõputa lugu "Estoniast"" Dokumentaalfilm Helilooja
1992 "Daam autos " Mängufilm Helilooja
1991 "Noorelt õpitud" Mängufilm Helilooja
1990 "Katõ ilma veere pääl" Dokumentaalfilm Stsenarist
1990 "See kadunud tee " Mängufilm Helilooja
1989 "Äratus " Mängufilm Helilooja
1989 "Mardipäev " Mängufilm Helilooja
1988 "Ma pole turist, ma elan siin " Mängufilm Helilooja
1979 "Giufa" Animafilm Helilooja

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm