Avaleht

Rain Simmul

Rain Simmul

Näitleja Rain Simmul on sündinud 18. augustil 1965. aastal Tartus. Ta lõpetas 1984 Tartu 2. keskkooli ja 1988 Tallinna Riikliku Konservatooriumi lavakunstikateedri XIII lennu (kursuse juhendaja Kalju Komissarov). Töötanud 1988–99 Vanemuises ja aastast 1999 Tallinna Linnateatris. Mänginud filmides („Need vanad armastuskirjad”, 1992, Freyja Film, Eesti Televisioon; „Karu süda”, 2001, Faama Film, Cumulus Projekt, parima meesnäitleja preemia SRÜ ja Baltimaade filmifestivalil Kinošokk 2002; „Meeletu”, 2006, Taska Film, Eesti Televisioon; „Surnuaiavahi tütar”, 2011, Estinfilm, Content Providers; „1944”, 2015, Taska Film jm). Laulnud ansamblis Kaunimate Aastate Vennaskond (ilmunud heliplaadid), esitanud kontsertetendustel Raimond Valgre laule („Minu elu lugu”, 2013; „Kohtumine Valgrega”, 2014, mõlemad Tartu ...

Loe edasi

Fotod (5)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2018 "Tuliliilia " Mängufilm Kirikuõpetaja
2017 "Naine on süüdi" Tudengifilm Andres Peterson
2016 "Polaarpoiss" Mängufilm Politseinik 2
2016 "Räägitakse, et tomatid armastavad rokkmuusikat" Mängufilm Martin
2015 "1944" Mängufilm Prohhor Sedõhh
2015 "Vehkleja" Mängufilm episoodiline roll
2011 "Kirjad Inglile " Mängufilm Elvis
2011 "Surnuaiavahi tütar " Mängufilm Kaido
2009 "Pangarööv " Mängufilm Lagle isa
2009 "Thibaut" Tudengifilm Thibaut

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm