Avaleht

Riina Sildos

Riina Sildos

Produtsent Riina Sildos on sündinud 21. juulil 1964 Tallinnas. Lõpetanud 1982. aastal Tallinna 7. Keskkooli (nüüdne Inglise Kolledž), asus ta õppima Tartu Riikliku Ülikooli filoloogia teaduskonna vene keele ja kirjanduse erialale, mille lõpetamisel 1987 kaitses filmisemiootika-alase diplomitöö teemal “Graafiline sõna kaadris ja väljaspool kaadrit”, juhendajaks professor Juri Lotman. Õpingud jätkusid samal aastal Teaduste Akadeemia aspirantuuris, väitekirja teemaks “Filmilik kompositsioon 70-80. aastate Eesti romaanis”.

Loe edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2018 "Mihkel " Mängufilm Kaasprodutsent
2018 "Seltsimees laps " Mängufilm Produtsent
2017 "Lumi Punasel lagedal" Dokumentaalfilm Produtsent
2016 "Seneca päev" Mängufilm Kaasprodutsent
2016 "Teesklejad" Mängufilm Produtsent
2014 "Ma ei tule tagasi" Mängufilm Kaasprodutsent
2014 "Roosa kampsun" Mängufilm Produtsent
2013 "Kertu" Mängufilm Produtsent
2013 "Viru. Vabaduse saatkond" Dokumentaalfilm Produtsent
2012 "Eestlanna Pariisis " Mängufilm Produtsent

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm