Avaleht

Heino Seljamaa

Heino Seljamaa

Näitleja Heino Seljamaa on sündinud 21. aprillil 1952. aastal Türil. Ta lõpetas 1970. aastal Türi Keskkooli ja 1978. aastal Tallinna Riikliku Konservatooriumi lavakunstikateedri näitlejana. Aastatel 1985–1986 õppis ta Tartu Riiklikus Ülikoolis psühholoogiat. Ta on töötanud näitlejana Nukuteatris, praegu annab etendusi rändteatriga Teater Kohvris. Seljamaa on osalenud telesarjades "Õnne 13" (ETV), "Ohtlik lend" (ETV), "Kelgukoerad" (Kanal 2), "Kättemaksukontor" (TV3) ja "Siberi võmm" (Kanal 2). 1980. aastatel kogus ta palju populaarsust Eesti Televisiooni lastesaatesarjas "Kõige suurem sõber" Äput mängides. Mänginud mitmes mängu- ja tudengifilmis. Laulnud ansamblis Kontor.

Fotod (2)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2018 "Pank " Teleseriaal Eesti Panga ametnik
2011 "Öösiti läbi elu" Tudengifilm Mees
2010 "Lumekuninganna " Mängufilm Jasperi isa
2007 "Pime Dsin-Lu" Tudengifilm Li-Kai
2007 "Südameasjad" Tudengifilm Bussijuht
1998 "Libarebased ja kooljad" Tudengifilm Kokk
1982 "Arabella, mereröövli tütar " Mängufilm Köiepunuja
1982 "Šlaager " Mängufilm Heino Seljamaa
1981 "Kaks päeva Viktor Kingissepa elust I jagu" Telemängufilm Erast Meister, Sõja-revolutsioonikomitee aseesimees
1981 "Kaks päeva Viktor Kingissepa elust II jagu" Telemängufilm Erast Meister, Sõja-revolutsioonikomitee aseesimees

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm