Avaleht

Rainer Sarnet

Rainer Sarnet

Režissöör Rainer Sarnet on sündinud 3. märtsil 1969 Rakveres elektrotehnika inseneri pojana. 5. klassist hakkas ta koos kaksikõe Kristeliga käima näiteringis, mida juhendas GITISe lõpetanud Valdur Liiv, hilisem Lääne-Virumaa kultuurijuht. Lõpetas 1987 Rakvere  3. Keskkooli, millele järgnes teenistus Nõukogude armees. Pärast sõjaväeteenistust töötas Sarnet 1990–1992 Rein Raamatu rajatud joonisfilmistuudios Stuudio B, algul multiplikaatorina, hiljem kolme animafilmi („Koer kosmoses“, „Piloodid laviinis“, mõlemad 1992, „Naerev troll“, 1993) (kaas)režissöörina. 1992 asus Rainer Sarnet õppima režiid Tallinna Pedagoogikaülikooli juurde loodud filmikooli esimeses lennus, mida juhendas Arvo Iho. Koos kursusekaaslastega (Jaak Kilmi, Marko Raat, Rein Pakk, Mikk Rand, René Vilbre, Urmas E. Liiv) kasutas ta ...

Loe edasi

Fotod (5)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2017 "November " Mängufilm Režissöör
Stsenarist
2011 "Idioot" Mängufilm Režissöör
Stsenarist
2007 "Kuhu põgenevad hinged " Mängufilm Režissöör
Stsenarist
2005 "Libahundi needus " Mängufilm Režissöör
Stsenarist
2000 "Töö" Dokumentaalfilm Režissöör
Stsenarist
1999 "Kass kukub käppadele: Pauli laululaegas" Mängufilm Režissöör
Stsenarist
1998 "Libarebased ja kooljad" Tudengifilm Režissöör
Stsenarist
1994 "Vari seinal" Tudengifilm Režissöör
Stsenarist
1993 "Merehaigus" Tudengifilm Režissöör
Stsenarist
Monteerija
1993 "Naerev troll" Animafilm Režissöör

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFSA
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm