Avaleht

Jaan Rääts

Jaan Rääts

Helilooja Jaan Rääts on sündinud 15. oktoobril 1932. aastal Tartus. Ta õppis Tartu Muusikakoolis klaverit ning lõpetas 1957. aastal Mart Saare ja Heino Elleri õpilasena kompositsioonieriala Tallinna Riiklikus Konservatooriumis. Aastail 1955–1966 töötas ta Eesti Raadios helirežissöörina, 1966–1970 Eesti Televisioonis muusikasaadete peatoimetajana ja 1970–74 Eesti Televisiooni peatoimetajana–muusikalise juhina. Aastail 1974–1993 oli Rääts ENSV ja Eesti Heliloojate Liidu esimees, pikka aega kuulus ta ka kõrgetesse partei ning valitsusorganitesse. Aastail 1968–1970 ja 1974–2003 õpetas Rääts kompositsiooni Eesti Muusikaakadeemias (1990 professor). Tema paljude õpilaste hulka kuuluvad Raimo Kangro, Erkki-Sven Tüür, Rauno Remme, Tõnu Kõrvits, Tõnis Kaumann ja Timo Steiner.

Loe edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2011 "Monumentum kikilipsuga" Dokumentaalfilm Helilooja
1985 "Tallinna tipp" Dokumentaalfilm Helilooja
1981 "Pihlakaväravad " Mängufilm Helilooja
1976 "Aeg elada, aeg armastada " Mängufilm Helilooja
1974 "Ohtlikud mängud " Mängufilm Helilooja
1972 "Väike reekviem suupillile " Mängufilm Helilooja
1970 "Tuulevaikus " Mängufilm Helilooja
1970 "Tuulevaikus reklaamrull" Reklaamfilm Helilooja
1969 "Gladiaator " Mängufilm Helilooja
1967 "Viini postmark " Mängufilm Helilooja

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm