Avaleht

Triin Ruumet

Triin Ruumet

Režissöör Triin Ruumet on sündinud 2. juulil 1988. aastal. Ta lõpetas 2008 Tallinna Vanalinna Hariduskolleegiumi Gümnaasiumi ning õppis seejärel Tallinna Ülikooli Balti Filmi- ja Meediakoolis: 2008-2009 bakalaureuseõppes audiovisuaalse meedia erialal, 2009-2011 bakalaureuseõppes filmirežii erialal ja 2011-2012 magistriõppes filmirežii erialal. Tema tudengifilmid on võitnud hulgaliselt auhindu. Ta on ka esimene Anri Rulkovi preemia laureaat, pälvides selle filmide "Ülevaade psühhoanalüütilisest teraapiast nr 11. näitel", "Põhja" ja "Teisel pool vikerkaart" eest 2012. aastal. Nukuteatris on Ruumet lavastanud Mati Undi näidendi "Good-bye, baby!". Triin Ruumeti esimene täispikk mängufilm „Päevad, mis ajasid segadusse“ valmis 2016. aastal ning on tagasivaade 1990ndate jõmmikultuuri. Film osutus edukaks, kogudes ...

Loe edasi

Fotod (4)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2017 "Elu kombinaadi keldris " Dokumentaalfilm Režissöör
2016 "Päevad, mis ajasid segadusse" Mängufilm Režissöör
Stsenarist
2015 "Kontakt" Mängufilm Režissöör
2013 "Diana ja linn" Tudengifilm Režissöör
Stsenarist
2013 "Free Range" Mängufilm Sõber
2013 "Puberteet" Tudengifilm Režissöör
Stsenarist
2013 "Tupsu" Mängufilm
Tudengifilm
Režissöör
Stsenarist
2013 "Vanilli 2 Palli" Tudengifilm
2012 "Teiselpool vikerkaart" Tudengifilm Režissöör
Stsenarist
2011 "Põhja" Tudengifilm Režissöör
Stsenarist

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFSA
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm