Avaleht

Jaagup Roomet

Jaagup Roomet

Teatri-, kino- ja reklaamikunstnik Jaagup Roomet on sündinud 15. detsembril 1977. aastal Tallinnas. Ta on lõpetanud 1996 Gustav Adolfi Gümnaasiumi ja 2000 Tallinna Kunstiakadeemia stsenograafia osakonna (juhendajad Aime Unt ja Pille Jänes). Olnud 2002–2005 filmistuudio Parunid ja Vonid kunstnik, praegu tegutseb vabakutselise filmi- ja teatrikunstnikuna. 2010. aastal oli kahasse Markku Pätiläga nomineeritud Euroopa Filmiakadeemia parima kunstnikutöö auhinnale filmi „Püha Tõnu kiusamine“ eest. 2018. aastal pälvis ta koos Matis Mäesaluga Eesti Kultuurkapitali ja EFTA parima kunstnikutöö preemia filmi “November” eest. Eesti Kinoliidu liige 2002. aastast.

Loe edasi

Fotod (2)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2019 "Tõde ja õigus (tootmises)" Mängufilm Kunstnik
2018 "Seltsimees laps " Mängufilm Kunstnik
2017 "November " Mängufilm Kunstnik
2016 "Polaarpoiss" Mängufilm Kunstnik
2015 "Impromptu" Dokumentaalfilm Kunstnik
2015 "Supilinna Salaselts" Mängufilm Kunstnik
2015 "Vehkleja" Mängufilm Kunstnik
2013 "Free Range" Mängufilm Kunstnik
2013 "Kertu" Mängufilm Kunstnik
2012 "Aeg ei peatu" Tudengifilm Kunstnik

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm