Avaleht

Urmas Reisberg

Tuntud ka pseudonüümi Urmas Nimetu kaudu.

Stsenarist ja režissöör Urmas Reisberg on sündinud 5. aprillil 1983. aastal. Ta on õppinud Tartu ülikoolis ajakirjandust (BA), Taani ajakirjanduskoolis tele-dokumentalistikat ning Balti Filmi- ja Meediakoolis filmioperaatori ja -valgustaja erialal (MA). Tegutseb Tartus Karlovas 2013. aastal asutatud kinokompaniis Plank Film nii stsenaristi, operaatori, režissööri kui produtsendina. Ta armastab kontseptuaalset lähenemist kunstile (sh filmile) ning on palju eksperimenteerinud žanrite ja tehnikatega. Ta on teinud näiteks ühed vähestest eesti interaktiivsetest ja stereoskoopilistest filmidest. Lisaks õpetab Reisberg Tartu Kõrgemas Kunstikoolis videorežii aineid, tegutseb filmiklubis Kinoonud ja veab Tartus stsenaariumiklubi.

Loe edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2016 "Õuemängud " Dokumentaalfilm Produtsent
Režissöör
Operaator
Helioperaator
2015 "Emajõgi" Tudengifilm Produtsent
2015 "Karikakrapäev" Dokumentaalfilm Režissöör
Operaator
Tegevprodutsent
2012 "Codex Gigas " Tudengifilm Valgustaja
2012 "Juhe, kiip ja suitsev kaheraudne" Tudengifilm Režissöör
Stsenarist
2010 "Kuidas võita tudengifilmi" Tudengifilm Operaator
2010 "Lumi matab jäljed" Tudengifilm Monteerija
2010 "Sügise palett" Tudengifilm Operaatori assistent
Valgusmeister
2010 "Talve tulles" Tudengifilm Operaator
2010 "Telegrammid Burjaatiast" Tudengifilm Värvimääraja

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm