Avaleht

Peeter Brambat

Peeter Brambat

Režissöör ja produtsent Peeter Brambat sündis 31. detsembril 1954 Tallinnas. Lõpetas 1973 Tallinna Merekooli, 1980 flöödi erialal Georg Otsa nimelise Tallinna Muusikakooli ja 1986 Tallinna Riikliku Konservatooriumi.  1987-1989 täiendas ta ennast kaugõppes Tartu Ülikoolis ajakirjanduse erialal. Aastatel 1980–1996 töötas Brambat Eesti Televisioonis režissööri assistendina ning muusika- ja kunstisaadete režissöörina. 1994. aastal lõi ta oma stuudio AD Oculos Film, mis oli enamiku tema lavastatud dokfilmide tootja. Aastatel 2004–2006 ja 2008–2012 oli ta Eesti kinoliidu esimees.

Loe edasi

Fotod (2)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2019 "Johannes Pääsukese tõeline elu" Mängufilm Idee
2017 "Kadunud aegade elustaja Fredy Tomps" Dokumentaalfilm Produtsent
2015 "Kirjad Islandilt" Dokumentaalfilm Režissöör
2011 "Kosmos 68 - Legendid vol 1" Dokumentaalfilm Kaasprodutsent
Režissöör
Stsenarist
2010 "Ehituskunstnik Toomas Rein" Dokumentaalfilm Produtsent
Režissöör
Stsenarist
2009 "Jaan Manitski tagasitulek" Dokumentaalfilm Helirežissöör
2009 "Mees metsast ja mere äärest. Skulptor Jüri Ojaver" Dokumentaalfilm Produtsent
Režissöör
Stsenarist
2008 "Teaduspõhine toode" Dokumentaalfilm Produtsent
Režissöör
2008 "Uus päev luuakse idakaares" Dokumentaalfilm Produtsent
Režissöör
Stsenarist
2006 "Mees meistrite linnast" Dokumentaalfilm Produtsent
Režissöör
Stsenarist

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm