Avaleht

Erik Põllumaa

Operaator Erik Põllumaa on sündinud 11. jaanuaril 1985. aastal Tartus. Ta lõpetas 2004 Tartu Miina Härma Gümnaasiumi ja õppis seejärel 2004-2005 Tartu Ülikoolis materjaliteadust. Aastatel 2006-2012 õppis ta Tallinna Ülikooli Balti Filmi- ja Meediakoolis operaatoritöö erialal. Läbitud koolitusi: Kodak & Arri workshop: Stop by – Shoot film (2008), Budapest Cinematography Masterclass as Scholar (2009), Tridoc Documentary Workshop, Bulgary (2010), Camerimage (2009, 2011). On teinud operaatorina koostööd mitmete filmitootmisettevõtetega.

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2017 "Mehetapja/Süütu/Vari " Mängufilm Operaator
Värvimääraja
2016 "Päevad, mis ajasid segadusse" Mängufilm Konsultant
2016 "Teesklejad" Mängufilm Operaator
Värvimääraja
2015 "Impromptu" Dokumentaalfilm Operaator
2015 "Roukli" Mängufilm Operaator
2014 "Maastik mitme kuuga" Mängufilm Fookusevedaja
2014 "Otsides valgust" Dokumentaalfilm Operaator
2014 "Risttuules" Mängufilm Operaator
2013 "Free Range" Mängufilm Operaatori I assistent
2013 "Kaardimaja" Tudengifilm Operaator
Värvikunstnik

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFSA
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm