Avaleht

Tõnu Aav

Tõnu Aav

Näitleja Tõnu Aav sündis 21. jaanuaril 1939. aastal Kehras. Ta lõpetas 1961. aastal Tallinna Riikliku Konservatooriumi (praegune Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia) lavakunstikooli I lennu, kursuse juhendajaks Voldemar Panso. Alates 1961. aastast oli Aav Eesti Draamateatri näitleja. Lisaks teatritööle mängis ta nii kodu- kui ka välismaistes filmides ning telelavastustes, lindistas kümneid kuuldemänge ja heliplaate (sealhulgas nt "Onu Remuse jutud" ning "Alice imedemaal"), esines estraadinäitlejana huumori-show’des. Üks tema meeldejäävamaid rolle selles vallas oli vahva sõdur Švejk, kelle juhtumised jõudis ta eluajal ka audioraamatuna sisse lugeda. Tõnu Aava filmirollidest on olulisemad: Eerik („Me olime 18-aastased“ 1965), Ervin („Kirjad Sõgedate külast“ 1966), Ludvig („Marianna“ ...

Loe edasi

Fotod (5)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2016 "Mu nimi on Boris" Tudengifilm
2013 "Kullaketrajad" Dokumentaalfilm Teksti lugeja
2008 "Fritsud ja blondiinid" Dokumentaalfilm mängib iseennast
2006 "Vaenlane nr 1" Populaarteaduslik film Teksti lugeja
2006 "Vana daami visiit " Mängufilm Koby
2005 "Vanameeste paradiis" Mängufilm Manivald
2001 "Ränk ja Kilk" Mängufilm Produtsent
2000 "Me saame hakkama" Teleseriaal Hõlmik
1998 "Eraelu" Dokumentaalfilm
1997 "Minu Leninid " Mängufilm Saksa kindral

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm